Beerens helpt Stam aan overwinning, Jozefzoon is basisplaats kwijt

Beerens helpt Stam aan overwinning, Jozefzoon is basisplaats kwijt

14-02-2017 23:00
6

De Nederlanders hebben wisselende resultaten geboekt in de 32e speelronde van het Championship. Een aantal landgenoten zat niet bij de selectie, terwijl anderen succesvol waren. Roy Beerens hielp Reading aan de overwinning tegen Brentford, waar Florian Jozefzoon een half uur speelde. 

Rajiv van La Parra won met Huddersfield van Rotherham. Van La Parra kwam in het veld bij een 1-1 stand. Na de 2-1 zag hij Huddersfield vechten en dat resulteerde in de 2-2, een kwartier voor tijd. In de blessuretijd werd het zelfs 2-3 voor Huddersfield, dat derde blijft.

Newcastle United pakte ook vlak voor tijd nog een punt. Vurnon Anita zat wegens een blessure niet bij de selectie, maar het team blijft wel koploper door de 2-2 tegen Norwich City. De beslissing viel zes minuten voor tijd. Mitchell Dijks speelde de volledige wedstrijd. Yanic Wildschut werd na een uur spelen gewisseld. 

Wolverhampton Wanderes verloor, zonder Paul Gladon bij de selectie, met 0-1 van Wigan Athletic. Maikel Kieftenbeld speelde negentig minuten mee met Birmingham, dat met 2-1 verloor van Preston. Jaap Stam won met Reading de kraker tegen Brentford, met 3-2. Beerens speelde de hele wedstrijd en maakte de 3-2. Jozefzoon kreeg een halfuur speeltijd bij Brentford. Glenn Loovens speelde de hele wedstrijd met Sheffield Wednesday, dat met 2-1 van Blackburn Rovers won.