Koeman boekt verrassend succes op transfermarkt: Een groot, groot talent

Koeman boekt verrassend succes op transfermarkt: "Een groot, groot talent"

15-02-2017 14:44
5

Ademola Lookman werd in januari door Everton overgenomen van League One-club Charlton Athletic en leek geen directe versterking voor de basis van Ronald Koeman, maar is dat verrassend genoeg wel. De pas negentienjarige aanvaller heeft zich moeiteloos aangepast.

Lookman scoorde al na vier minuten tijdens zijn debuut tegen Manchester City (4-0) en mocht de afgelopen twee wedstrijden in de basis starten. "Ik ben niet verrast, want ik zie hem elke dag op de training", zegt Koeman op de website van Everton. De club betaalde bijna tien miljoen euro voor het talent.

Wedden

Meer odds

"Dit is een grote uitdaging voor Ademola, maar hij doet het erg goed. Hij is de toekomst van de club. Een groot, groot talent die hard werkt om beter te worden." Naast Lookman zijn er meer jongelingen die op de deur kloppen bij Everton, zoals Tom Davies, Mason Holgate en Dominic Calvert-Lewin. "Erg bemoedigend", vindt Koeman. "Er komen goede, jonge spelers door en Ademola is een goed voorbeeld van het feit dat je speelt als je goed genoeg bent."