NAC-coach Vreven huilde na ontslag: 'Dat is toch raar?'

NAC-coach Vreven huilde na ontslag: 'Dat is toch raar?'

Gepubliceerd: woensdag 15 februari 2017 om 20:47wo 15-02-2017 om 20:47

Stijn Vreven is inmiddels trainer van NAC Breda, maar werd eerder dit seizoen de deur gewezen door Waasland-Beveren. Povere resultaten lagen aan de basis van zijn ontslag, maar Vreven vindt dat een rare uitleg. Hij deed het nauwelijks minder dan vorig seizoen.

Vreven weet nog hoe hij vorig seizoen werd bewierookt. "Alles is gelinkt aan resultaten. Als ik in Beveren één ding heb geleerd, dan is het dat wel. Hoe kan je verklaren dat ik na de twaalfde plaats – het beste seizoen ooit van Waasland-Beveren – op handen werd gedragen en het seizoen erna nog voor de helft van de competitie werd ontslagen, terwijl we dertiende stonden? Ik jank niet of vraag geen medelijden, maar dat is toch raar? Spelers, supporters en media stonden achter mij, waarom word je dan ontslagen?", vraagt hij zich af in Sport/Voetbalmagazine.

De huidige NAC-coach weigert echter uit te halen naar zijn ex-club. "Ik heb nog geen enkele keer uitgehaald naar Waasland-Beveren en ga dat ook nu niet doen, maar het was op z’n minst een bizar ontslag. Achteraf gezien had ik na het eerste jaar moeten opstappen, dat besef ik nu wel. De gesprekken die toen lang aansleepten, kan ik nu beter inschatten."

Het bestuur van Waasland-Beveren is kennelijk veeleisend. "Tijdens het evaluatiegesprek na dat eerste seizoen was de openingsvraag: hadden we niet hoger kunnen eindigen?’ Een goede en realistische vraag, maar ik had mij toen al moeten afvragen waarom ze als eerste vraag werd gesteld. Er was totaal geen euforie na onze twaalfde plaats, alsof het normaal was."

Pijnlijk ontslag
Vreven heeft in ieder geval hard afgezien na het ontslag. "Ik heb geen schroom om toe te geven dat ik na de beslissing, toen ik in het kantoor met de andere trainers zat, heb geweend. Dat zegt veel over de manier waarop ik werk. Ik wil niet zomaar ergens de deur achter mij dichttrekken en de ontslagpremie opstrijken. Ik vond dat we goed werkten en ik wilde mijn job afmaken. Dan doet het pijn als dat wordt afgenomen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat NAC promoveren met Vreven?

Ja
36%
Nee
64%
(1151 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws