Advocaat stort zich op Europa League: 'Wij willen dit toernooi winnen'

Advocaat stort zich op Europa League: 'Wij willen dit toernooi winnen'

15-02-2017 23:20
2

Dick Advocaat vervolgt donderdagavond het toernooi om de Europa League met Fenerbahce. De Turken moeten in de zestiende finales zien af te rekenen met het Russische FK Krasnodar. Voor de coach een zeer belangrijk duel.

Fenerbahce heeft het moeilijk in de Turkse competitie, waarin het moeizaam in het spoor blijft van de verrassende koploper Besiktas. Dat maakt de Europa League mogelijk een stuk belangrijker. Op de vraag welke competitie de voorkeur heeft voor Advocaat, moet de coach even nadenken. "Eigenlijk allebei, maar dat is het makkelijkste antwoord. Dit seizoen willen wij de Europa League winnen. Volgend seizoen de competitiebeker."

"De eerste wedstrijd tegen Krasnodar is een belangrijke voor ons", vervolgt Advocaat, die tegen de Russen geen beroep doet op Robin van Persie. De Rotterdammer is niet geheel fit. "We moeten met een resultaat terugkeren uit Rusland. We weten wat we moeten doen. Dit kun je met counters bestrijden, maar ook met andere systemen. Onze tegenstander zal op eigen helft gaan spelen."