Ajax kan borst natmaken tegen 'Ajax van Polen': 'Presenteren zich ook met poeha'

Ajax kan borst natmaken tegen 'Ajax van Polen': 'Presenteren zich ook met poeha'

16-02-2017 08:02
11

Ajax hoeft niet net als twee jaar geleden te rekenen op een eenvoudige avond tegen Legia Warschau. De Amsterdammers wonnen destijds met 3-0, maar Filip Bednarek en Piotr Parzyszek denken dit keer dat de thuisploeg aan het langste eind trekt.

De Polen van De Graafschap zijn eensgezind. "Ajax kan de borst nat maken voor Legia", zegt Bednarek tegen de NOS. De doelman is zelf fan van Lech Poznan. "Je kunt het vergelijken met Ajax en Feyenoord. De mensen in Warschau staan er net als Amsterdammers om bekend dat ze zich met veel poeha presenteren, terwijl de mensen in Poznan de hardere werkers zijn."

Parzyszek kan zich de ontmoeting van een paar jaar geleden nog goed herinneren. "Legia werd aan alle kanten weggespeeld. Maar er staat nu een ander team. Met veel meer ervaring, zelfs in de Champions League. Dus Ajax kan een heel andere tegenstander verwachten", waarschuwt de aanvaller, die net als Bednarek een 2-1 thuiszege voorspelt.

Dat komt niet in de laatste plaats door de fanatieke Poolse fans. "30.000 man in Nederland is onvergelijkbaar met 30.000 man in Polen. Dat is een heel ander niveau van supporteren. Dat blijft uniek", besluit Bednarek.