Van den Brom negeert wens van AZ'er: 'Tegen Lyon heb ik hem daar nodig'

Van den Brom negeert wens van AZ'er: 'Tegen Lyon heb ik hem daar nodig'

16-02-2017 09:17
3

AZ-trainer John van den Brom voert donderdagavond twee wijzigingen door ten opzichte van het duel met sc Heerenveen (2-1). Derrick Luckassen en Stijn Wuytens keren terug in de basis na een schorsing, meldt De Telegraaf.

Luckassen vervangt Mattias Johansson, die het treffen met Olympique Lyon moet missen vanwege een schorsing. Wuytens start ten koste van Pantelis Hatzidiakos in het hart van de defensie.

Luckassen, die dit seizoen voornamelijk als middenvelder en centrumverdediger wordt gebruikt, gaf al meermaals aan dat hij de positie van rechtsback niets vindt. "Maar ik heb niet zoveel met favoriete posities van spelers", reageert Van den Brom. "In het begin van het seizoen heeft Derrick het goed gedaan als rechtsback en tegen Lyon hebben we hem daar nodig. Als je dat op een goede manier aan hem uitlegt, heeft hij daar geen enkel probleem mee."

De oefenmeester kiest dus niet voor winteraankoop Jonas Svensson op rechtsachter. "Maar hij heeft sinds november geen wedstrijd meer gespeeld en dan vind ik het risico te groot om hem voor de leeuwen te gooien in zo'n belangrijk duel." Bij tegenstander Olympique Lyon ontbreekt de niet speelgerechtigde Memphis Depay.