Ajax praat in rustige sfeer: 'Mooie leeftijd om eventueel een transfer te maken'

Ajax praat in rustige sfeer: 'Mooie leeftijd om eventueel een transfer te maken'

16-02-2017 10:28
13

Joël Veltman is mogelijk bezig aan zijn laatste Europese toernooi in dienst van Ajax. De rechtsback neemt het donderdag met de Amsterdammers in Polen op tegen Legia Warschau, al praat hij met de Amsterdammers over een nieuwe verbintenis.

Het Algemeen Dagblad vroeg de verdediger of het zijn laatste Europese campagne is. "Zo beleef ik het in elk geval niet. Er zijn al wel wat gesprekken geweest met de clubleiding. Maar dat is nog in de 'luchtige' sfeer. Ik ben nu 25, een mooie leeftijd om eventueel een transfer te maken. Maar ik heb nog nooit met een andere club gepraat."

Veltman verwacht dat Ajax weleens kan doorgaan in de Europa League. Wat is voor hem houvast? "Klaassen, Viergever, Schöne. Onze as heeft de ervaring. Het is niet voor niets dat we voor het eerst in jaren zo makkelijk de poulefase overleefden. Tegen Legia moeten we laten zien dat het ook echt iets waard is", aldus Veltman.

Is de finale halen ook mogelijk? Een dergelijke uitspraak deed Frank de Boer vorig jaar. "Een tikkeltje geluk moet je altijd hebben, maar ik vond dat toen geen gekke uitspraak. Nu dus nog steeds niet."