Menzo levert talent af aan Ajax: Slechts weinigen gegeven die overstap te maken

Menzo levert talent af aan Ajax: "Slechts weinigen gegeven die overstap te maken"

16-02-2017 14:34
4

De stage die de zeventienjarige Zuid-Afrikaan Sonwabile Mfecane gaat afleggen bij Ajax is belangrijk voor alle talenten bij Ajax Cape Town. Dat zegt Stanley Menzo, trainer van de Zuid-Afrikaanse club.

"De meeste jongens willen vanaf de jongste jeugd naar Europa om het daar als voetballer te maken", zegt Menzo op de website van Ajax. "Slechts weinigen is het ook daadwerkelijk gegeven die overstap te maken. Dat heb ik Sonwabile ook gezegd voor hij naar Nederland vertrok. 'Jij kan deuren openen. Voor jezelf maar ook voor anderen. Je moet jezelf zijn en veel informatie proberen op te pikken en vooral genieten.' Hij zal sneller volwassen worden. Zijn ouders zijn ook zo blij voor hem. Dat is mooi om te zien."

Menzo vindt Mfecane een speler met een grote toekomst als hij zijn belofte weet in te lossen. "Sonwabile is een goede voetballer met veel potentie. Hij heeft nu een ander soort training nodig om stappen te gaan zetten. Het is daarom goed dat hij nu een maand in een andere omgeving is, zodat hij andere dingen kan oppakken. Hij kan zich nu laten zien in een omgeving waar hij veel aan voetballen toekomt. In Kaapstad speelt hij in een competitie met volwassenen, een soort Jupiler League."