AZ doet zichzelf tekort met harde Europa League-nederlaag tegen sluw Lyon

16-02-2017 20:55
37

AZ lijkt het bereiken van de achtste finale van de Europa League te kunnen vergeten. Olympique Lyon counterde donderdagavond naar een 1-4 zege in Alkmaar.

De druiven zijn zuur bij AZ, dat vooral in de eerste helft voldoende mogelijkheden kreeg om een doelpunt te maken tegen Lyon. De onzekere doelman Anthony Lopes hield echter met kunst- en vliegwerk zijn doel schoon en zag zijn ploeggenoten aan de andere kant zéér zorgvuldig met de kansen omspringen.

Lucas Tousart opende na 26 minuten de score namens Lyon door een voorzet bij de tweede paal binnen te lopen en op slag van rust werd het zelfs 0-2. Alexandre Lacazette ontsnapte aan de verdediging, omspeelde doelman Tim Krul en maakte koeltjes af.

Ook in de tweede helft deed AZ het niet gek, kreeg de thuisclub ook kansen - onder meer via Bel Hassani, die voor een open doel over schoot -, maar was Lyon trefzeker. Lacazette tekende met de 0-3 in de 57e minuut voor zijn dertiende treffer in zijn laatste elf optredens.

Na de derde Lyon-goal kreeg de avond nog wel wat kleur voor AZ. Invaller Levi Garcia versierde een penalty, die werd verzilverd door Alireza Jahanbakhsh. In blessuretijd werd het echter nog 1-4 door een doelpunt van Lyon-talent Ferri. Door de 1-4 in Alkmaar lijkt de return over een week een formaliteit.