Spelersrapport AZ: collega-verdedigers laten uitblinkende Haps in de steek

Spelersrapport AZ: collega-verdedigers laten uitblinkende Haps in de steek

donderdag 16 februari 2017 om 21:15

Olympique Lyon was donderdagavond overduidelijk een maatje te groot voor AZ: 1-4. VoetbalPrimeur deelt cijfers uit aan de ploeg van trainer John van den Brom.

Tim Krul – 4,5: Na zijn matige eerste twee duels in de Eredivisie, maakte Krul ook in de Europa League een slechte indruk in AZ-shirt. Kon de verdediging niet goed neerzetten en kwam twee keer niet overtuigend uit zijn doel.

Derrick Luckassen – 5,5: Viel niet echt op. Deed weinig rare dingen, maar was bij de doelpunten van de Fransen vaak verstoppertje aan het spelen.

Rens van Eijden – 4: Hele matige pot van de centrale verdediger. Stapte bij de 0-2 van Lyon te laat in, waardoor Lacazette één-op-één kwam met Krul. Bij de 0-3 liet hij zich kinderlijk eenvoudig wegzetten door dezelfde spits van Lyon.

Stijn Wuytens - 5: Ook Wuytens kon Olympique Lyon niet stoppen. De 27-jarige mandekker had het zichtbaar lastig met onder meer Lacazette en Nabil Fekir.

Ridgeciano Haps - 7: Veruit de beste verdediger aan de kant van AZ. Kwam verdedigend het minst in de problemen en was aanvallend zeer sterk. Zorgde regelmatig voor mogelijkheden voor zijn teamgenoten.

Mats Seuntjes – 4,5: Seuntjes had het zichtbaar lastig tegen de Franse ploeg. Leed veel balverlies en liet vaak steken vallen op het middenveld.

Ben Rienstra – 5: Kon als captain zijn ploeg niet op sleeptouw nemen. Speelde niet eens zo slecht, maar als aanvoerder wordt er in zwaarbevochte wedstrijden als deze meer van je verwacht.

Iliass Bel Hassani – 6: Speelde op de rechtsbuitenpositie. Was dreigend met acties maar liet dé kans op de aansluitingstreffer liggen: bij een 0-2 achterstand schoot de dribbelaar voor open doel over.

Alireza Jahanbakhsh - 6,5: Fungeerde als nummer tien, achter spits Weghorst. Maakte een goede indruk met acties en voorzetten. Écht dichtbij het Franse doel kwam hij echter niet, buiten zijn penalty.

Wout Weghorst – 5,5: Had veel moeite met kleine ruimtes. Had enkele héle grote kansen, maar wist deze niet te benutten. Werd na 65 minuten gewisseld voor Friday.

Muamer Tankovic – 5: Verdedigde met name in de eerste helft geregeld goed mee. Aanvallend liet de 21-jarige Zweed echter veel te weinig zien. Werd vroegtijdig gewisseld naar de kant gehaald.

Invallers:

Fred Friday: Kwam in de 65e minuut in het veld voor Weghorst. Kwam zo’n zeven minuten voor tijd dichtbij een treffer met een prima uithaal, maar de spits gaf te weinig richting mee aan de bal.

Joris van Overeem: Speelde te kort om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Levi Garcia: Speelde te kort om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Poll

Wie was de beste man bij AZ?

(105 stemmen)

Plaats een reactie

Sil Meijer +13298
donderdag 16 februari 2017 om 21:24
Zo goed was Haps niet hoor! Seuntjes was 5,5 beter geweest, want eerste helft was hij wel redelijk. De rest wel mee eens of misschien Rienstra 0,5 erbij!
Vind ik leuk
MAZ +0
donderdag 16 februari 2017 om 21:37
Dabney heeft niet eens gespeeld, García viel in
Vind ik leuk
donderdag 16 februari 2017 om 21:53
Haps was dramatisch en verdient, net als de rest achterin, totaal geen voldoende.
Want wat een balverlies. En wat een subliem slechte passing.

De 4e goal van Lyon was 100% de domme fout van Haps. Zelfs als dit zijn enige gruwelijke fout was, zou een 7 absurd zijn, want je geeft gewoon een goal weg door dom gedrag.

Die Jahanbaksh vond ik vrij goed spelen. Garcia liet ook zien veel te kunnen, maar speelde wat kort wellicht.
[Reactie gewijzigd op donderdag 16 februari 2017 om 21:54]
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws

Spelersrapport AZ: collega-verdedigers laten uitblinkende Haps in de steek