Spelersrapport AZ: collega-verdedigers laten uitblinkende Haps in de steek

Spelersrapport AZ: collega-verdedigers laten uitblinkende Haps in de steek

16-02-2017 21:15
3

Olympique Lyon was donderdagavond overduidelijk een maatje te groot voor AZ: 1-4. VoetbalPrimeur deelt cijfers uit aan de ploeg van trainer John van den Brom.

Tim Krul – 4,5: Na zijn matige eerste twee duels in de Eredivisie, maakte Krul ook in de Europa League een slechte indruk in AZ-shirt. Kon de verdediging niet goed neerzetten en kwam twee keer niet overtuigend uit zijn doel.

Derrick Luckassen – 5,5: Viel niet echt op. Deed weinig rare dingen, maar was bij de doelpunten van de Fransen vaak verstoppertje aan het spelen.

Rens van Eijden – 4: Hele matige pot van de centrale verdediger. Stapte bij de 0-2 van Lyon te laat in, waardoor Lacazette één-op-één kwam met Krul. Bij de 0-3 liet hij zich kinderlijk eenvoudig wegzetten door dezelfde spits van Lyon.

Stijn Wuytens - 5: Ook Wuytens kon Olympique Lyon niet stoppen. De 27-jarige mandekker had het zichtbaar lastig met onder meer Lacazette en Nabil Fekir.

Ridgeciano Haps - 7: Veruit de beste verdediger aan de kant van AZ. Kwam verdedigend het minst in de problemen en was aanvallend zeer sterk. Zorgde regelmatig voor mogelijkheden voor zijn teamgenoten.

Mats Seuntjes – 4,5: Seuntjes had het zichtbaar lastig tegen de Franse ploeg. Leed veel balverlies en liet vaak steken vallen op het middenveld.

Ben Rienstra – 5: Kon als captain zijn ploeg niet op sleeptouw nemen. Speelde niet eens zo slecht, maar als aanvoerder wordt er in zwaarbevochte wedstrijden als deze meer van je verwacht.

Iliass Bel Hassani – 6: Speelde op de rechtsbuitenpositie. Was dreigend met acties maar liet dé kans op de aansluitingstreffer liggen: bij een 0-2 achterstand schoot de dribbelaar voor open doel over.

Alireza Jahanbakhsh - 6,5: Fungeerde als nummer tien, achter spits Weghorst. Maakte een goede indruk met acties en voorzetten. Écht dichtbij het Franse doel kwam hij echter niet, buiten zijn penalty.

Wout Weghorst – 5,5: Had veel moeite met kleine ruimtes. Had enkele héle grote kansen, maar wist deze niet te benutten. Werd na 65 minuten gewisseld voor Friday.

Muamer Tankovic – 5: Verdedigde met name in de eerste helft geregeld goed mee. Aanvallend liet de 21-jarige Zweed echter veel te weinig zien. Werd vroegtijdig gewisseld naar de kant gehaald.

Invallers:

Fred Friday: Kwam in de 65e minuut in het veld voor Weghorst. Kwam zo’n zeven minuten voor tijd dichtbij een treffer met een prima uithaal, maar de spits gaf te weinig richting mee aan de bal.

Joris van Overeem: Speelde te kort om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Levi Garcia: Speelde te kort om in aanmerking te komen voor een beoordeling.