Bosz zet Ajax op scherp: 'Daar zijn wij beter in dan Legia Warschau'

Bosz zet Ajax op scherp: 'Daar zijn wij beter in dan Legia Warschau'

16-02-2017 21:04
5

Peter Bosz heeft vertrouwen in een goede afloop van het Europa League-duel van Ajax bij Legia Warschau. De oefenmeester wil dat zijn ploeg voetballend zo snel mogelijk de draad oppakt in de Poolse hoofdstad.

Bosz wil dat Ajax ook Europees laat zien waartoe het in staat is. "Ik vind dat we dat iedere wedstrijd moeten laten zien, maar dit is natuurlijk een Europese uitwedstrijd. Dat vraagt altijd meer", blikt de coach vooruit in gesprek met FOX Sports. "We spelen vanavond tegenover een vijandig publiek, wat nog vijandiger is dan je af en toe in Nederland gewend bent. De voorbereiding is ook anders, dus het zijn andere maatstaven. Of ik de jongens van tevoren wat anders meegeef? Nee, ik zeg eigenlijk altijd hetzelfde."

Bosz kent de kwaliteiten van Legia. "Het is een fysiek sterke ploeg, die vanuit de omschakeling speelt. We moeten de bal het werk laten doen, zo snel mogelijk aan het voetballen komen. Daar zijn wij namelijk beter in dan Legia. Zij zullen fysiek sterker zijn dan ons en hebben een oudere en meer ervaren ploeg dan wij. Onze betere voetballers kunnen hier ervaring opdoen."