'Rode' Tete leest scheids de les: 'Daar wil ik niet eens over praten'

'Rode' Tete leest scheids de les: 'Daar wil ik niet eens over praten'

16-02-2017 23:32
4

Voor Kenny Tete duurde het Europa League-duel met Legia Warschau net iets te lang. De Ajax-verdediger mocht vanwege de ziekte van Joël Veltman eindelijk weer eens in de basis beginnen, maar werd in de slotfase met twee keer geel van het veld gestuurd.

Invloed op de uitslag had de uitsluiting van Tete niet, want Ajax speelde uiteindelijk doelpuntloos gelijk en moet de klus daarom volgende week klaren in de Amsterdam Arena. De rechtsback vond de tweede gele kaart die hij ontving enorm overdreven. "Daar wil ik niet eens over praten", meldt hij aan FOX Sports. "Het sloeg helemaal nergens op. We hielden elkaar allebei vast en het was helemaal niet zo dat ik hem naar de grond wilde trekken. De scheidsrechter moet in de spiegel kijken."

Tete was wel blij dat hij weer eens in de basis mocht starten. "Of het lastig was? Nee, maar wel even wennen. Maar ik groeide wel in de wedstrijd. Het ging lekker. Natuurlijk was het in het begin even onwennig. De communicatie was wennen, maar dat kwam ook omdat het team vandaag zoekende was. Maar al snel begon ik mijn duels te winnen."