Thorsby: Dat doe ik met de beste intenties, maar het is niet juist

Thorsby: "Dat doe ik met de beste intenties, maar het is niet juist"

vrijdag 17 februari 2017 om 09:51

De twintigjarige Morten Thorsby maakt indruk bij sc Heerenveen. Hij wordt op de clubsite getypeerd als werkbij, die snoeihard werkt aan problemen dan wel tekortkomingen. "Ik ben een trainingsdier."

"Alleen als je hard traint kun je in het weekend goed presteren, althans zo werkt het voor mij", vertelt de Noorse middenvelder, die nu samen kan spelen met zijn landgenoot Martin Odegaard. "Ook toen ik geen basisspeler was trainde ik hard. Ik ben twintig, moet mezelf nog ontwikkelen. Als je 27 bent train je om te onderhouden, maar ik moet stappen maken."

Er zijn verbeterpunten. "Ik word beter. Mijn probleem was dat ik soms te onrustig was in het veld. Dat ik op plekken liep waar ik niet moest lopen. Dat doe ik met de beste intenties, maar het is niet juist", weet Thorsby nu. Hij haalt steevast een voldoende. "Ik ben een teamspeler, ik moet andere spelers en het elftal beter maken."

De kilometervreter is wel heel kritisch op zichzelf, soms té kritisch. "Ik ben soms te negatief over mezelf, dan vergeet ik naar de goede dingen te kijken. Het gaat erom hoe je jezelf beter maakt, dan is het niet goed om op de negatieve zaken te focussen, maar moet je juist waarderen wat goed gaat."

Plaats een reactie

vrijdag 17 februari 2017 om 10:09
Wat een kansloze titel zeg.
Vind ik leuk
Hupfean +2094
vrijdag 17 februari 2017 om 11:10
Beetje een vreemde kop vp. Je denkt dat ie in de kroeg oid komt. Thorsby is een geweldige prof met veel loopvermogen en longen als een paard. Hij is nog jong en leert nog steeds. Zijn contract is niet voor niets verlengt. Voortaan een andere kop kiezen vp.
Vind ik leuk
Tim +2985
vrijdag 17 februari 2017 om 11:53
Titel met Thorsby: 178 clicks
Titel met Ödegaard:17800 clicks
Vind ik leuk
vrijdag 17 februari 2017 om 12:36
Wat een onzin kraamt deze jongen uit. Wil je jezelf verbeteren dan denk ik toch dat je eerst moet weten wat je verkeerd doet.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws

Thorsby: "Dat doe ik met de beste intenties, maar het is niet juist"