Gio denkt aan reserverol voor belangrijke Feyenoorder: 'Zit er dicht tegenaan'

Gio denkt aan reserverol voor belangrijke Feyenoorder: 'Zit er dicht tegenaan'

17-02-2017 14:21
12

De kans is groot dat Tonny Vilhena komende zondag niet in actie komt voor Feyenoord. Giovanni van Bronckhorst spaart de belangrijke middenvelder met oog op de topper tegen PSV van volgende week.

Feyenoord neemt het zondag op tegen ADO Den Haag, dat waarschijnlijk niet te maken krijgt met Vilhena. De 22-jarige middenvelder kreeg afgelopen weekend zijn vierde gele kaart van het seizoen en is bij een volgende prent geschorst. Daardoor zou hij de topper tegen PSV missen.

"Het speelt door mijn hoofd en ik neem morgen (zaterdag, red.) de definitieve beslissing", zegt Giovanni van Bronckhorst toe op de persconferentie van Feyenoord. "Tonny staat dicht tegen een schorsing aan en die dingen moet je als coach meenemen. Ik denk aan volgende week en mogelijk laat ik hem inderdaad niet spelen."

Waar Vilhena naar alle waarschijnlijkheid ontbreekt, is Nicolai Jörgensen wel inzetbaar. De Deense clubtopscorer kampte deze week met een griepje, maar trainde vrijdag weer mee. Dat was nodig ook, omdat stand-in Michiel Kramer uit de selectie is gezet.