'Extra interessante en leuke' ontmoeting valt in het water: 'Onverantwoord risico'

'Extra interessante en leuke' ontmoeting valt in het water: 'Onverantwoord risico'

17-02-2017 20:23
1

Wout Brama mist zaterdag het treffen van FC Utrecht met PEC Zwolle, de club die hij in de eerste seizoenshelft nog diende. Een enkelblessure houdt de dertigjarige middenvelder tot zijn grote spijt aan de kant.

"Dat vind ik heel zuur. Die wedstrijd geeft voor mij wat extra's, omdat ik daar niet zo lang geleden heb gespeeld", zegt Brama tegen De Telegraaf. "Dat vind ik wel heel jammer. Je speelt tegen gasten met wie je tot voor kort heel hecht was. Dat is misschien een beetje gek. Maar aan de andere kant ken je die jongens ook heel goed. Je weet wat voor keuzes ze maken en hoe ze spelen. Dat maakt het extra interessant en leuk om tegen te spelen."

Brama moest aanvankelijk vrezen voor een absentie van vier tot zes weken, maar hij herstelt sneller dan verwacht. "Ik had de eerste dag veel pijn en kon er 's nachts niet van slapen. Maar de volgende dag en ook in de loop van de week ging het al direct veel beter. Ik zit nu tussen de tachtig en negentig procent, denk ik."

Begin volgende week hoopt Brama het veld op te gaan. "Ik doe al looptraining, maar ik voel me nog niet helemaal vrij. Ik hoop volgende week de voetbaltraining te hervatten en er bij de uitwedstrijd tegen FC Groningen weer bij te zijn. Ik had het graag gered voor de wedstrijd tegen PEC Zwolle, maar dat zou een onverantwoord risico zijn geweest."