Jupiler League: VVV-Venlo richting Eredivisie, Cambuur en De Graafschap winnen

17-02-2017 21:48
10

VVV-Venlo heeft opnieuw gewonnen in de Jupiler League. De Limburgers blijven daardoor ruim aan kop. Een rentree in de Eredivisie lijkt inmiddels een kwestie van tijd. Ook Cambuur en De Graafschap wisten te winnen.

FC Volendam - VVV-Venlo
VVV-Venlo heeft een probleemloze avond in Volendam achter de rug. De koploper van de Jupiler League won de tweede periodetitel al en is nu hard op weg om ook de derde periodetitel binnen te halen. Tegen FC Volendam maakte Moreno Rutten al na negen minuten de enige treffer van de wedstrijd. Paul Kok kreeg in de 77e minuut zijn eerste gele kaart en vier minuten later moest de speler van FC Volendam het veld zelfs verlaten, nadat hij opnieuw een gele prent kreeg. Einduitslag: 0-1.

Almere City - SC Cambuur
SC Cambuur speelde vorig seizoen nog in de Eredivisie, maar dit seizoen is een plaats in de middenmoot van de Jupiler League de harde realiteit. Tegen Almere City werd echter een knappe overwinning geboekt. De thuisploeg was beter en kreeg meer kansen, maar Tarik Tissoudali maakte na bijna een uur spelen de enige treffer van de wedstrijd. Door de overwinning stijgt Cambuur twee plekken. De Friezen staan nu achtste. Einduitslag: 0-1.

De Graafschap - Telstar
De Graafschap lijkt de weg naar boven weer te hebben gevonden. SC Cambuur werd al verslagen, vrijdag moest ook Telstar er aan geloven. Crescendo van Berkel opende de score nog wel voor de gasten, maar Piotr Parzyszek draaide de achterstand binnen negen minuten om naar een voorsprong. Eén keer vanaf elf meter en één keer met een binnentikkertje.

Achilles '29 - Jong Ajax
De wedstrijd in Groesbeek begon niet om 20.00 uur zoals gepland, maar om 20.30 uur. De vierde official was vlak voor de wedstrijd flauwgevallen en daar was het arbitrale trio logischerwijs van onder de indruk. Toen de wedstrijd was begonnen, stond het al na een half uur 1-2. Doriano Kortstam maakte de 1-0, maar Ezra Walian en Kaj Sierhuis schoten de Amsterdammers op voorsprong. Diezelfde Sierhuis maakte er na een uur spelen 1-3 van. Niek Versteegen bracht Achilles '29 nog terug naar 2-3, maar daarna was het gedaan. Kortstam kreeg vlak voor tijd zijn tweede gele kaart.