Bosz is een soort voetbalvader voor me, hij heeft me ook laten debuteren

"Bosz is een soort voetbalvader voor me, hij heeft me ook laten debuteren"

17-02-2017 22:59

Met Peter Bosz komt Kevin Diks zondag een oude bekende tegen. De huidige Ajax-trainer stond in het verleden aan het roer bij Vitesse, waar hij de rechtsback destijds onder zijn hoede had.

Diks won in zijn eerste profjaar twee keer van Ajax. "Dat is inderdaad niet veel spelers gegeven", aldus Diks tegenover Voetbal International. "Laten we dat zondag nog maar een keer doen. Of ik me er nog iets van kan herrineren? Wat mij het meest is bijgebleven, is de bekerwedstrijd. Die wonnen we met 0-4 in de Arena, dat ga ik nooit meer vergeten. Bosz was toen nog trainer van Vitesse, Ajax had toen één schot op goal. Bosz is een soort voetbalvader voor me, hij heeft me ook laten debuteren."

De directe tegenstander van Diks is nog niet bekend. "Amin Younes, Patrick Kluivert of Bertrand Traoré? Die laatste. Ik vind het een exceptioneel talent, hij kan dingen die ik niet kan. Het is een speler die uit het niets dingen kan creëeren, daar moeten we voor waken. Iedereen kent hem, we hebben ook nog veel contact met hem."

Ook Ricky van Wolfswinkel bewaart goede herinneringen aan de ontmoetingen met Ajax. "Mijn laatste duel met Ajax was in 2009, toen we met 4-1 wonnen. Dat was een geweldige wedstrijd. De sfeer die er altijd hangt, dat is prachtig." Ajax hield in de laatste tien duels zeven keer een clean sheet. "We weten dat Ajax niet heel veel tegengoals krijgt. Dat is hun kwaliteit, maar wij hebben wel de kwaliteit om de goals te maken."