Beenhakker verbaasd over reactie na wissel: Dan denk ik: wie ben je nou, joh?

Beenhakker verbaasd over reactie na wissel: "Dan denk ik: wie ben je nou, joh?"

18-02-2017 13:11
10

Leo Beenhakker (74) vindt het gedrag van voetballers zeer verschillend met vroeger. De voormalig speler en trainer, die jarenlang meeging in het voetbal, ziet een duidelijke trend in het hedendaagse voetbal. 

"De generatie van tegenwoordig is meer op zichzelf gericht. Praten met elkaar doen ze niet. Ze leven niet meer met elkaar", vertelt Beenhakker in gesprek met de Volkskrant. "Het was niet beter vroeger, maar we leefden met elkaar. Als we in trainingskamp zaten, zat iedereen samen beneden. Dan moest ik ze om elf uur naar bed schoppen, want dan zaten ze nog te kaarten of te ouwehoeren."

In de Eredivisie zijn mannen die 'de zaak bij elkaar houden' uiterst belangrijk, meent Beenhakker. "Zoals Kuyt bij Feyenoord. Klaassen bij Ajax. Dat soort spelers heb je nodig. Als je met elkaar wilt voetballen, zul je zaken met elkaar moeten delen. Deze generatie is moeilijker bij elkaar te brengen. Het verbaast me altijd hoe jongens kunnen reageren na een wissel. Dan denk ik: wie ben je nou, joh? Dank God elke dag op je blote knieën dat je hier mag zijn."

"Een grote speler kan in zijn eer zijn aangetast, maar hij vecht het nooit uit over de rug van het elftal", vervolgt Beenhakker, die naast Kuyt en Klaassen een paar Feyenoord-spelers opnoemt, waarbij hij de juiste mentaliteit spot. "Karsdorpie, heerlijk. Hij gaat ervoor. Toornstra speelt de bal weleens naar de verkeerde kleur, maar hij straalt iets uit. Vilhena, El Ahmadi, hetzelfde."

Lees ookVerdrietig om Drenthe: 'Als er opeens 5 miljoen op je bankrekening staat...'