Verdrietig om Drenthe: 'Als er opeens 5 miljoen op je bankrekening staat...'

Verdrietig om Drenthe: 'Als er opeens 5 miljoen op je bankrekening staat...'

18-02-2017 08:13
18

Royston Drenthe heeft niet alles uit zijn loopbaan als voetballer gehaald. Dat zegt Leo Beenhakker, met wie hij in 2007 kortstondig samenwerkte. Op 29-jarige leeftijd besloot Drenthe om zijn carrière als speler te beëindigen.

"Het ijkpunt, het ijkpunt is als ik een vroegere speler tegenkom en vraag: 'Gozer van me, heb je alles uit je loopbaan gehaald?' Nee trainer, luidt het antwoord soms", begint Beenhakker zijn betoog in de Volkskrant. De gedachten gaan naar Drenthe. "Ik snap dat Real Madrid hem haalde. Dat jochie had in potentie dezelfde kwaliteiten als de huidige linksback, Marcelo."

Nu is hij op zijn 29e al gestopt. "Daar word ik verdrietig van", aldus Beenhakker. Mentaal is voetbal wel lastiger geworden. "Ga er maar eens mee om, als er opeens 5 miljoen op je bankrekening staat. Zeg dan maar eens: ik blijf bij mezelf, ik sta op tijd op, ik poets mijn tanden, ik maak een ontbijtje klaar, ik ga naar de club en ik train me de pestpokken. Daarna ga ik braaf naar huis om nog even een slaapje te doen. En de rest van de dag doe ik rustig aan."