Bayern München gelijk in minuut 96, Dortmund wint zonder Gelbe Wand

18-02-2017 17:25
1

Bayern München is drie dagen na de ruime Champions League-zege op Arsenal (5-1) tegen puntenverlies aangelopen. Door een doelpunt van Robert Lewandowski in de 97e minuut werd het 1-1 tegen Hertha BSC.

Een doelpunt in de eerste helft van Vedad Ibisevic, die zijn negende competitietreffer van het seizoen maakte, leek lange tijd voldoende voor Hertha. Bayern oogde vermoeid en kon geen vuist maken tegen de club uit Berlijn, die bezig is aan een uitstekend seizoen. Ook Arjen Robben maakte als basisspeler weinig klaar, maar kon uiteindelijk wél juichen. Lewandowski maakte in minuut 97 de gelijkmaker.

Grote zorgen hoeft Bayern München zich ondanks de twee verloren punten niet te maken, want het verschil met nummer twee RB Leipzig is acht punten. De promovendus komt zondag nog wel in actie tegen middenmoter Borussia Mönchengladbach.

Jeffrey Bruma kende een middag om snel te vergeten. Met een knullige eigen goal leidde hij de 3-0 nederlaag van VfL Wolfsburg bij Borussia Dortmund in. De andere doelpunten kwamen op naam van Lukasz Piszczeck en Ousmane Dembele. Dortmund, de nieuwe nummer drie van de Bundesliga, werd overigens niet gesteund door de Gelbe Wand als straf voor de ongeregeldheden rond het duel met RB Leipzig.