Heerenveen zakt verder weg op de ranglijst; FC Twente meldt zich in subtop

18-02-2017 20:21
15

FC Twente heeft in eigen huis met 1-0 gewonnen van sc Heerenveen. Dat de Tukkers de nul hielden was wonderlijk, want de bezoekers kregen een groot aantal goede kansen om te scoren.

In de eerste helft was het Arber Zeneli die namens Heerenveen de meeste kansen kreeg om de score te openen, maar ook FC Twente kwam vaak in de buurt van de goal van de tegenstander. Tien minuten in de tweede helft leidde zo'n situatie tot een penalty. Enes Ünal werd onderuit gehaald door Erwin Mulder en Mateusz Klich faalde niet vanaf elf meter: 1-0.

Heerenveen ging vervolgens nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker en kreeg daar ook veel kansen op. Reza Ghoochannejhad stuitte op Nick Marsman, Sam Larsson raakte de lat en ook Zeneli sprong niet goed met zijn kansen om. Daardoor bleef het 1-0 en klimt FC Twente over Heerenveen naar de zesde plaats. De Friezen staan nu achtste.