Ik zei tegen hem: 'Je bent niet zo knap, dus ga er gewoon voor'

"Ik zei tegen hem: 'Je bent niet zo knap, dus ga er gewoon voor'"

26-02-2017 07:44
3

Jurgen Streppel wist zaterdagavond eindelijk weer eens te winnen met zijn sc Heerenveen. Het werd 3-0 tegen Roda JC, met een hoofdrol voor verdediger Doke Schmidt.

"Doke is een geweldig ventje. Hij is heel lang geblesseerd geweest", zegt Streppel tegen FOX Sports. "Hij heeft een winnaarsmentaliteit. Hij kan doelpunten maken en hij maakt vooral ook anderen beter. Ik ben blij met hem." In de winterstop keerde Schmidt definitief terug en werd meteen basisspeler in Heerenveen. 

De terugkeer van Schmidt zorgt ook in aanvallend opzicht voor een nieuwe situatie. "Ik heb de spelers daarom ook over standaardsituaties laten nadenken. Ze zeiden: Het wordt tijd dat we die ballen erin koppen, trainer. Nou, het wordt tijd dat we dat dan gaan doen", zegt Streppel. En dat gebeurde: in de tweede helft zorgde Schmidt met een kopbal voor de 1-0.

"Ik zei tegen hem: Je bent niet zo knap, dus ga er gewoon voor. Je hebt niets te verliezen", lacht Streppel. "Jij had ook een goede kopper kunnen zijn", grapt de trainer over de FOX-verslaggever. "Ik moest vroeger ook altijd mee, ik had niets te verliezen."