Boskamp: 'Mijn vriendin zei: je bent niet goed bij je hoofd, dat is 700 kilometer'

Boskamp: 'Mijn vriendin zei: je bent niet goed bij je hoofd, dat is 700 kilometer'

26-02-2017 11:00
11

Johan Boskamp is een ras-Feyenoorder en hoopt op een kampioenschap van zijn club. Maar hoe moet het verder in De Kuip? Er zit een nieuwe Kuip aan te komen en dat is volgens Boskamp noodzaak.

"Als dat klaar is, denk ik dat je niet weet wat je ziet", doelt Boskamp in Feyenoord Magazine op een nieuw onderkomen. "Dan bedoel ik vooral de enorme uitstraling die je daardoor als club krijgt. Dan groeien we alleen maar verder. Normaal zou ik zeggen: je mag nooit weg uit De Kuip, maar dan wordt de financiële afstand naar Ajax en PSV steeds groter."

Om de concurrentie te kunnen volgen dan wel te verslaan is een nieuw stadion dus noodzaak. "Als je niet dezelfde koopkracht hebt als die clubs, dan ga je er achteraan hollen", aldus Boskamp, die consequenties ziet. "De toppers komen dan niet meer hier naartoe. Maar stel je nou voor dat je een stadion hebt van 65.000 man. Dan denken zelfs die toppers: wat gebeurt daar?"

In de tussentijd hunkert heel Feyenoord naar een titel. "Zelf reed ik vorige maand nog helemaal naar Arnhem voor de bekerwedstrijd tegen Vitesse. Mijn vriendin zei: 'Je bent niet goed bij je hoofd, dat is bijna zevenhonderd kilometer heen en terug.' Maar voor mij maakt dat niet uit. Ik wil er gewoon bij zijn als Feyenoord speelt", aldus Boskamp.