Ajax pakt drie punten door trefzekere verdedigers en blijft in spoor Feyenoord

26-02-2017 18:35
31

Feyenoord won zondag van PSV, maar is nog niet af van Ajax. De Amsterdammers verkleinden het gat met de Rotterdamse club weer naar vijf punten door een 4-1 zege op Heracles Almelo.

Vanzelf ging het niet voor de Amsterdammers, die een zware kluif hadden aan de counterende Almeloërs. In de beginfase kregen Kasper Dolberg en Bertrand Traoré goede kansen, maar was Kristoffer Peterson het dichtst bij. De Heracles-aanvaller omspeelde André Onana, maar wachtte te lang met schieten. Even later werd een doelpunt van clubtopscorer Samuel Armenteros afgekeurd vanwege buitenspel.

Na twintig minuten brak toch Ajax de ban. Heracles-doelman Bram Castro moest lossen na een schot van Davy Klaassen en Kasper Dolberg tikte de rebound binnen: 1-0. Lang kon het thuispubliek niet genieten van de voorsprong. Armenteros knikte een voorzet van Wout Droste binnen: 1-1.

In de tweede helft kwam het alsnog goed voor Ajax. Overigens zonder Nick Viergever, die uitviel met een liesblessure. Zijn vervanger Matthijs de Ligt kopte kort na rust de 2-1 binnen. Toen Davinson Sánchez er even later 3-1 van maakte met een droog schot van afstand, was het Almelose verzet gebroken. In de slotfase deed ook Bertrand Traoré nog een duit in het zakje: 4-1.