De Eredivisie-flops: vier PSV'ers, een Chelsea-huurling en een keer Ajax

De Eredivisie-flops: vier PSV'ers, een Chelsea-huurling en een keer Ajax

27-02-2017 11:00
28

Het scheelde een millimeter, maar door de 2-1 nederlaag van PSV in De Kuip zijn de Eindhovenaren wel hofleverancier bij de flops van VoetbalPrimeur. De Eindhovenaren leveren vier spelers.

Santiago Arias (PSV)
De Eredivisie-topper tegen Feyenoord was er een om snel te vergeten voor Arias. Eljero Elia stuurde de rechtsback, die toch al niet bij de les was, met een paar acties terug naar Colombia.

Danilo Pantic (Excelsior)
Van een Chelsea-huurling mag je wat verwachten, maar Pantic weet net als bij Vitesse niet te voldoen aan de verwachtingen op Woudestein. Kreeg terecht rood na een smerige tackle.

Gregor Breinburg (NEC)
'Ik vecht, ik vecht, maar elke keer maar weer tegenslagen. Ik begrijp het niet', twitterde Breinburg na NEC - Sparta. Miste een penalty, die later fataal bleek.

Jeroen Zoet (PSV)
Zal vannacht wel een paar keer zwetend wakker zijn geworden. Het horloge van scheidsrechter Nijhuis ging af toen hij de bal naar zijn lichaam trok. Resultaat: eigen goal, 2-1 nederlaag en uit de titelrace.

Willem Janssen (FC Utrecht)
Maakte een klassieke fout tegen Groningen. Schermde de bal af in de hoop dat de keeper kwam. Toen die niet kwam, profiteerde Linssen met de 2-0.

Andrés Guardado (PSV)
Is niet bezig aan zijn beste seizoen, maar in topwedstrijden staat hij er normaliter altijd. Tegen Feyenoord niet. Guardado werd afgetroefd door de felheid van Toornstra.

Joël Veltman (Ajax)
Maakte tegen Heracles een afwezige indruk. Vooral aan de bal was het onzeker en niet 'vast'. Tete hijgt steeds harder in de nek van de rechtsback van Ajax.

Mohamed El Makrini (Roda JC)
Zijn rode kaart leidde de ruime nederlaag van Roda JC in. Heerenveen buitte de numerieke meerderheid uit en won met 3-0 van de nummer vijftien van de Eredivisie.

Steven Bergwijn (PSV)
Zijn reserverol ten faveure van Pereiro was onverwacht, maar na zijn invalbeurt bleek waarom. Bergwijn had veel te veel tijd nodig aan de bal, waardoor hij de 2-1 niet maakte.