Man van de wedstrijd Memphis belooft meer vuurwerk: 'Nog niet op m'n best'

Man van de wedstrijd Memphis belooft meer vuurwerk: 'Nog niet op m'n best'

26-02-2017 21:19
8

Memphis Depay was zondag de gevierde man bij Olympique Lyon. Met twee doelpunten en een assist had de Nederlandse aanvaller een groot aandeel in de 5-0 competitiezege op FC Metz.

In de 43ste en 53ste minuut maakte Memphis de eerste twee doelpunten van het duel. Hij werd door de club verkozen tot Man van de Wedstrijd. "Ik ben zeer gelukkig met mijn prestaties deze wedstrijd, terwijl ik eigenlijk nog meer had moeten scoren", zei Memphis na afloop volgens Voetbal International. "Iedereen die in Lyon woont en alle echte voetballiefhebbers moeten naar onze wedstrijden komen om ons te steunen. Ik ben nog niet op mijn best. Ik werd elke dag hard en moet nog bepaalde automatismen in mijn spel slijpen."

Ook Lyon-trainer Bruno Genesio is lovend over Memphis. Hij verwacht nog veel vuurwerk van de Nederlander. "Na een tijdje weinig gespeeld te hebben, wordt Memphis geleidelijk aan fysiek en atletisch steeds beter. Het is logisch dat hij wat tijd nodig heeft. We hebben vandaag gezien wat hij al voor ons kan betekenen. Memphis heeft alle kwaliteiten die een moderne aanvaller nodig heeft. Hij kan passeren, passen en scoren", aldus Genesio.