Karsdorp voorkomt heldenrol voor PSV'er: Dit is gewoon kut

Karsdorp voorkomt heldenrol voor PSV'er: "Dit is gewoon kut"

27-02-2017 00:00
16

Steven Bergwijn had zondagmiddag in de slotfase van Feyenoord - PSV de titelaspiraties van de Eindhovenaren in leven kunnen houden. Dat deed hij niet: Feyenoord won met 2-1 en nam zodoende afscheid van PSV in de titelrace.

Emile van de Sande
ROTTERDAM

"Je weet het niet; er is nog een aantal wedstrijden te gaan. Maar dat het lastig wordt is duidelijk", begint Bergwijn in gesprek met VoetbalPrimeur. De titeldroom is zo goed als vervlogen, maar dat had ook heel anders kunnen zijn. In de slotfase kreeg Bergwijn dé kans op de 1-2, maar Rick Karsdorp stak daar een stokje voor. "We moesten een aantal kansen beter uitspelen. Bij die kans moest ik wat sneller handelen. Ik dacht dat ik meer tijd had. Maar ja, dit is gewoon kut."

In oktober sprak VoetbalPrimeur al met Bergwijn over zijn stokkende doelpuntenproductie. Sinds die avond wist hij slechts één keer het net te vinden. "We hadden sowieso beter moeten spelen. Maar als je je kansen afmaakt win je hem toch, ook al zou dat niet verdiend zijn geweest. Ik moet nog veel vaker gaan scoren. Daar ga ik deze periode aan werken", zegt de aanvaller. 

Vorige week kreeg Bergwijn tegen NEC de voorkeur boven Gaston Pereiro. Zondag mocht de Uruguayaan weer starten. Een teleurstelling voor negentienjarige PSV'er. "Nee, de trainer heeft mij dat niet verteld van tevoren. Dat zie je voor de wedstrijd dan gewoon op het bord staan. Jammer, maar dan moet je je daar meteen op instellen. Tuurlijk ben ik nog jong, maar ik wil meer wedstrijden spelen. Het is fijner om zekerheid te hebben en dat heb ik nog niet. Maar ik kan niet klagen, hoor", besluit Bergwijn.