Sanchez stuurt Ajax-ploeggenoten op aparte manier aan: Hij fluit naar me

Sanchez stuurt Ajax-ploeggenoten op aparte manier aan: "Hij fluit naar me"

27-02-2017 07:19
5

Davinson Sanchez kent zijn mede-Ajacieden al aardig na zijn eerste halve seizoen in Amsterdam. Met Hakim Ziyech juichte hij zondag op een aparte manier, terwijl Jaïro Riedewald door een fluitje wordt gecoacht door de Colombiaan.

Sanchez maakte zondag tegen Heracles Almelo de 3-1, met een hard en zuiver schot van afstand. Maar dan die manier van juichen, past dat wel? "Dat had ik met Hakim Ziyech op de training afgesproken en ingestudeerd", lacht Sanchez in De Telegraaf. "Ik ben een heel grote fan van LeBron James en Hakim is een vriend. Dus besloten we zoals LeBron James te dansen als hij of ik zou scoren."

Van de basketballegende over naar zijn partner in de verdediging: ditmaal Riedewald. In de Arena klonk geregeld een fluitje als Sanchez vrijstond. "Hij fluit naar me", onthult Riedewald over Sanchez. "Het is kennelijk typisch Colombiaans, maar best handig. (…) Het is qua communicatie sneller dan iemand roepen. Als ik zelf ook zo hard en duidelijk kon fluiten, had ik dat ook gedaan. Maar dat lukt me niet."