'Als ik Strootman hierheen kan halen, stap ik meteen in de auto en haal ik hem op'

'Als ik Strootman hierheen kan halen, stap ik meteen in de auto en haal ik hem op'

27-02-2017 12:26
3

Olympique Marseille heeft in januari een poging gedaan om Kevin Strootman over te nemen van AS Roma. Dat onthult Marseille-trainer Rudi Garcia, die in Rome samenwerkte met de Oranje-international.

Garcia is groot fan van Strootman, wie hij ooit 'de wasmachine' noemde vanwege zijn vermogen om een bal te veroveren en meteen de aanval te zoeken. "Of we in januari geprobeerd hebben om Strootman te kopen? Ja, dat hebben we gedaan. Maar het bleek uiteindelijk onmogelijk om hem te kopen", zegt Garcia tegen Journal du Dimanche.

Strootman staat bij Roma tot medio 2018 onder contract. Verwacht wordt dat hij binnenkort zijn contract gaat verlengen, wat erop wijst dat Marseille ook in de nabije toekomst geen kans maakt. Garcia geeft de hoop hoe dan ook niet op.

"Als de kans zich voordoet om Kevin naar Marseille te halen, stap ik meteen in de auto en kom ik hem persoonlijk ophalen", aldus de Franse-trainer, die Strootman in 2013 oppikte bij PSV. "Het is waarschijnlijk de meest ingewikkelde aankoop die ik me kan herinneren. Ik moest hem meerdere keren bellen om hem te overtuigen."