Sporting steekt stokje voor Dost-transfer: Stond er zelf ook niet om te springen

Sporting steekt stokje voor Dost-transfer: "Stond er zelf ook niet om te springen"

27-02-2017 18:23
3

Bas Dost blijft in ieder geval tot het einde van het huidige seizoen bij Sporting Portugal. De spits vertrekt dus niet naar de Chinese competitie, waar hij de afgelopen week aan gelinkt werd.

Afgelopen woensdag kwam het bericht naar buiten dat Dost voor zo'n veertig miljoen euro de overstap kon maken naar het Chinese Tianjin Teda. Het Algemeen Dagblad meldt nu dat die transfer definitief niet doorgaat. De clubleiding van Sporting wil Dost niet laten gaan. De transfermarkt in China sluit dinsdag en dus was de transfer in theorie nog mogelijk. 

Dost is topscorer van de Portugezen en mag dus niet vertrekken. "Maar ik stond er zelf ook niet om te springen", reageert Dost tegenover het AD. "Het had niet mijn hoogste prioriteit om naar China te gaan. Ik heb het bij Sporting uitstekend naar mijn zin."

Met achttien doelpunten in twintig competitiewedstrijden is Dost dit seizoen goud waard voor zijn club. Een kampioenschap gaan zijn doelpunten waarschijnlijk niet opleveren: Sporting staat op tien punten achterstand van koploper Benfica.