Klopp weigert Leicester te prijzen: 'Wisselvalligheid slaat nergens op'

Klopp weigert Leicester te prijzen: 'Wisselvalligheid slaat nergens op'

27-02-2017 23:47
3

Liverpool-manager Jürgen Klopp had zich maandagavond geërgerd aan het optreden van zijn ploeg bij landskampioen Leicester City, dat zijn eerste competitiezege van het kalenderjaar boekte (3-1). De Duitse coach vond dat zijn elftal ondermaats had gepresteerd.

Halverwege de wedstrijd in het King Power Stadium keek Liverpool tegen een 2-0 achterstand aan. De Engelse grootmacht, die bijzondere moeilijke maanden achter de rug heeft, kwam zeer matig voor de dag. "Ik vind niet dat Leicester overdreven agressief speelde vanavond, ik vind dat we fysiek overklast zijn. Wij waren goed voorbereid en waren er echt klaar voor. Hun spelhervattingen waren goed doordacht en wij bleven maar ingooien weggeven, terwijl we het daar heel veel over gehad hebben", liet hij weten aan de BBC.

"We hadden een paar redelijke momenten, maar verder zijn we door de ondergrens gezakt", vervolgde de keuzeheer. "Wij wisten dat Leicester zou gaan spelen zoals zij dat vorig seizoen deden. Wij lieten hen het Leicester van vorig seizoen zijn. Die fout ligt helemaal bij ons. We verdienen alle kritiek. Onze wisselvalligheid slaat helemaal nergens op."