De Ligt wees 'alle buitenlandse topclubs' af: 'Elk jaar extra is winst voor Ajax'

De Ligt wees 'alle buitenlandse topclubs' af: 'Elk jaar extra is winst voor Ajax'

28-02-2017 08:40
20

Matthijs de Ligt staat met beide benen op de grond. De zeventienjarige Ajax-verdediger liet zich twee jaar geleden niet verleiden door grote Europese clubs en maakt nu zijn beslissingen aan de hand van begeleider Barry Hulshoff.

De Ligt had nooit bij Ajax in het eerste gespeeld, als het aan de Europese topclubs lag. Dat stelt Voetbal International. Twee jaar geleden wilden ongeveer alle buitenlandse clubs, behalve Italiaanse clubs, hem inlijven. Maar De Ligt heeft een doel: "Hij is een echte Ajacied en blijft het liefst nog lang bij de club. Maar dat ligt ook aan het toekomstbeeld."

Het zijn de woorden van Hulshoff, die het pad samen met De Ligt uitstippelt. "Als Ajax in staat is om zijn generatiegenoten langer aan zich te binden, is dat gunstig voor Matthijs. Dat betekent misschien dat Ajax meer internationale salarissen moet betalen, maar daarmee kunnen ze wel langer genieten van de eigen jeugd. (…) Elk jaar dat een speler langer blijft, is ook winst voor Ajax."

Niet alleen Hulshoff ondersteunt De Ligt. Ook de vader van het talent helpt. "Uiteindelijk bepaalt Matthijs of hij het redt of niet. Mijn ervaring is dat als het in het koppie goed zit, de kans groot is dat een talent ver komt", aldus Hulshoff.

Lees ook: Hulshoff hoeft geen geld te verdienen aan De Ligt