Koeman ziet komst Rooney wel zitten: 'Hij heeft nog twee, drie jaar voor zich'

Koeman ziet komst Rooney wel zitten: 'Hij heeft nog twee, drie jaar voor zich'

28-02-2017 12:02
1

Ronald Koeman is een voorstander van de komst van Wayne Rooney naar Everton. Als het aan de Nederlandse trainer ligt, komt Rooney zijn carrière afsluiten op Goodison Park.

In 2002 maakte Rooney zijn debuut in het profvoetbal voor Everton, waarna hij in 2004 naar United verkaste. Sindsdien speelt Rooney op Old Trafford, maar dit seizoen speelt hij lang niet altijd in de ploeg van José Mourinho. Dat maakt Koeman weinig uit. "Ik denk dat Wayne Rooney nog steeds op een hoog niveau actief is. Hij heeft een goede beslissing genomen door bij Manchester United en in de Premier League te blijven", aldus Koeman tegen Sky Sports.

Wedden

Meer odds

"Hij heeft zeker nog twee, drie jaar voor zich op het hoogste niveau", vervolgt Koeman. "Wat er aan het einde van dit seizoen gaat gebeuren? Ik weet het niet. Ik zie hem als een van de spelers die Everton sterker kan maken dan het nu is. Het hangt er vanaf wat de speler wil, wat United gaat doen. Daar zijn wij niet bij betrokken. Maar elke speler waarvan wij denken dat hij ons sterker maakt is welkom bij Everton."