Moeite met Bosz-filosofie: 'Je probeert het op te pakken, maar in de praktijk?'

Moeite met Bosz-filosofie: 'Je probeert het op te pakken, maar in de praktijk?'

28-02-2017 12:41
12

Jaïro Riedewald heeft het lastig dit seizoen. Onder Peter Bosz moet hij het doen met een reserverol, terwijl hij onder Frank de Boer basisspeler was. De verdediger vindt het lastig om aan te haken in de filosofie van Bosz. 

"De basis is al lange tijd bezig met een speelstijl en bepaalde patronen. Ik speel minder, train er ook minder op", vertelt Riedewald tegen Ajax Life. Het zijn de basisspelers bij Ajax die hun spel moeten perfectioneren tijdens de trainingen. Voor de reserves ligt dat iets anders. Riedewald begrijpt dat. "De basis speelt twee wedstrijden per week en op een gegeven moment staat er een vast elftal."

"De basisspelers praten ook meer met elkaar", vervolgt Riedewald. "Als wissel probeer je het op te pakken en ook te leren, maar in de praktijk? De praktijk tijdens de wedstrijden is vooral bedoeld voor basisspelers en dat is toch wel anders, ja." De verdediger beseft dat hij er moet staan als dat moet. "Zeker als ik inval, is het even zoeken. Misschien dat ik daarom tegen Sparta twee ballen verspeelde, omdat ik moest aanhaken. Ik probeer snel in de flow te komen, want ook dat mag je verwachten van een wisselspeler", besluit de verdediger, die door de blessure van Daley Sinkgraven weer een kans krijgt om zich te laten zien.