Keane tipt Manchester United: Die club zou erg goed bij hem passen

Keane tipt Manchester United: "Die club zou erg goed bij hem passen"

28-02-2017 13:00
2

Als het aan Roy Keane ligt speelt Seamus Coleman volgend seizoen niet meer voor Everton, maar voor Manchester United. De voormalig voetballer hoopt dat de club van José Mourinho zijn advies oppakt.

"Ik zou Seamus graag bij Manchester United zien. Die club zou erg goed bij hem passen", aldus Keane over de verdediger van Ronald Koeman op een sponsorbijeenkomst voorafgaand aan de League Cup-finale. "Hij zit natuurlijk erg goed bij Everton en hij wordt er niet jonger op (28 jaar, red.)."

"Je wilt spelers zoals Seamus graag op Champions League-niveau zien acteren, zodat ze kunnen ervaren hoe het er op dat niveau aan toegaat." Maar of Coleman dan ook op dat niveau gaat spelen? Dat is gezien de positie van United op de ranglijst nog maar de vraag. "Nu ik dat gezegd heb, als hij naar Manchester United gaat, is de kans aanwezig dat hij volgend seizoen geen Champions League speelt." United staat namelijk zesde en moet minimaal vierde eindigen om in ieder geval voorronde Champions League te spelen. Een andere optie is eindwinst van de Europa League.