Chinese transfermarkt dicht: transferrecord van 388 (!) miljoen euro

Chinese transfermarkt dicht: transferrecord van 388 (!) miljoen euro

28-02-2017 15:14
12

De transfermarkt in China is sinds dinsdag gesloten en dus kunnen de eerste conclusies na een zeer actieve transferperiode in de Super League worden getrokken. Duidelijk is in ieder geval dat er een transferrecord is neergezet in de Chinese competitie.

De Chinese clubs gaven deze transferperiode gezamenlijk 388 miljoen euro uit, 40 miljoen euro meer dan tijdens de zomerse periode. Dat becijfert Transfermarkt.de. De duurste speler van de afgelopen transferperiode was de Braziliaan Oscar, die voor 60 miljoen euro Chelsea verliet voor Shanghai SIPG.

Andere grote transfers waren Carlos Tevez (van Boca Juniors naar Shanghai Shenghua voor 10 miljoen euro plus 40 miljoen euro salaris) en Axel Witsel (van Zenit Sint-Petersburg naar Tianjin Quanjian voor 20 miljoen euro).

Vanuit Nederland vertrok Nemanja Gudelj van Ajax naar Tianjin Quanjian. Met de uitgaven van liefst 388 miljoen euro overtreft de Super League de 250 miljoen euro die werd uitgegeven in de Premier League. Belangrijk verschil is wel dat het voor de Premier League een tussentijdse transferperiode was, en voor de Super League een transferperiode voor aanvang van het nieuwe seizoen.