Concurrentiestrijd bij PSV verloren: 'Stond op de nominatie om verkocht te worden'

Concurrentiestrijd bij PSV verloren: 'Stond op de nominatie om verkocht te worden'

Gepubliceerd: dinsdag 28 februari 2017 om 20:58di 28-02-2017 om 20:58

Simon Poulsen speelde in Nederland voor AZ en PSV. Na zijn periode in Alkmaar verkaste hij echter naar Sampdoria, maar dat liep uit op een teleurstelling. De verdediger van SønderjyskE speelde slechts zeven duels.

"Daarom keerde ik ook terug naar AZ toen ik de kans kreeg", zegt Poulsen tegen Tipsbladet.dk. "Het ging hartstikke goed en we bereikten de kwartfinales van de Europa League. Toen kwam PSV. Een kans waarvan ik vond dat ik hem moest pakken. Ik wist dat het moeilijk zou worden. Maar wie wil er geen Champions League spelen met de Nederlandse landskampioen?"

Zijn periode bij PSV liep echter ook uit op een teleurstelling. Al snel kwam hij nog maar amper aan de bak. "Ik had concurrentie van Jetro Willems. Hij was een van de spelers die op de nominatie stond om verkocht te worden. Ik maakte een goede start en stond in de basis van de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal. Daarna ging het echter bergafwaarts. Ik had het erg moeilijk bij PSV."

Uiteindelijk keerde hij terug naar Denemarken, zijn vaderland. Poulsen vindt niet dat er nog veel verschil is tussen de Deense en Nederlandse competitie. "Toen ik er speelde was het verschil groter. Dat was in de tijd dat Luis Suarez nog voor Ajax speelde. Het grootste verschil met Denemarken is dat de spelers hier heel veel op fysieke kracht doen, terwijl er in Nederland meer technische voetballers lopen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws