Monaco neemt Belgische club over om doorstroom talenten te bevorderen

Monaco neemt Belgische club over om doorstroom talenten te bevorderen

01-03-2017 13:55
21

Cercle Brugge is akkoord met een overname door AS Monaco. De raad van bestuur van de Belgische voetbalclub ging dinsdag akkoord met het bod dat de Monegasken twee weken terug deden, maakten beide partijen woensdag bekend.

'We wensen te benadrukken dat de gemaakte afspraken het voortbestaan van Cercle Brugge als een professionele voetbalvereniging zondermeer garanderen. Bovendien hebben zowel Cercle als Monaco de gedeelde ambitie om van Cercle Brugge zo snel als mogelijk weer een stabiele voetbalploeg in de Pro League 1A competitie te maken', luidt de verklaring. Cercle eindigde dit seizoen als zesde in de Tweede Klasse en moet nog aan de bak om een verlengd verblijf in het profvoetbal af te dwingen.

Cercle Brugge werkte al langer samen met Monaco. 'Op termijn moet dit project de jongeren van de Academy AS Monaco helpen om de volgende stap te zetten in hun ontwikkeling tussen de reserveploeg en de eerste ploeg van Monaco. De eerste doelstelling zal zijn om alles in het werk te stellen om naar de Belgische hoogste afdeling te stijgen', stelt de huidige Franse koploper, die met Paul Nardi, Raphaël Diarra, Mehdi Beneddine en Tafsir Chérif al vier huurlingen heeft bij Cercle.

AS Monaco maakt dit seizoen indruk in de Champions League en de Ligue 1 met een team dat veelal uit zelfopgeleide spelers bestaat. Blikvangers zijn onder meer Tiémoué Bakayoko, Kylian Mbappé en Thomas Lemar.