Robben ziet goede vriend afdruipen: 'Dit verdient hij hier niet'

Robben ziet goede vriend afdruipen: 'Dit verdient hij hier niet'

02-03-2017 09:18
4

Arjen Robben vindt het jammer dat  de terugkeer van zijn vriend Holger Badstuber woensdagavond is uitgelopen op een persoonlijke deceptie. De Schalke 04-verdediger, die dit seizoen wordt gehuurd van Bayern, verloor met 3-0 in de Allianz Arena en kreeg na de pauze een rode kaart. 

In een tijdsbestek van enkele minuten incasseerde Badstuber tweemaal geel. Omdat de eindstand al bij rust bereikt was, wilde Robben het bij de arbiter opnemen voor zijn oud-collega. "Ik heb de scheidsrechter nog gevraagd: moet je werkelijk een gele kaart geven?' Het was in mijn ogen teveel van het goede", aldus de Oranje-captain in gesprek met TZ. "Ik vind het echt jammer voor hem, omdat hij dit in eigen stadion niet verdient. Hij is een goede vriend van mij."

Na rust slaagde Bayern er niet in om Schalke een enorme bekernederlaag te bezorgen. "In de pauze hebben we gezegd dat we verder moesten gaan, omdat het de kwartfinale is. Ze zouden misschien nog alles geven om een snelle goal te maken. Maar dan merk je toch dat het tempo eruit gaat. Dat is ook normaal, we hebben een vol programma", stelt Robben.