Triest laatste United-jaar: Op het toilet dacht ik: ik wil dat dit nu stopt

Triest laatste United-jaar: "Op het toilet dacht ik: ik wil dat dit nu stopt"

donderdag 2 maart 2017 om 21:38

Gary Neville heeft in een zeer openhartig interview verteld over zijn laatste seizoen bij Manchester United, dat leidde tot een verschrikkelijk einde van de carrière van de clublegende.

Na het winnen van de titel in 2011 overtuigde Sir Alex Ferguson de rechtsback om nog een jaar door te gaan, maar dat bleek de slechtste beslissing die Neville in zijn carrière heeft genomen. Na drie schokkend slechte wedstrijden in het nieuwe seizoen besloot hij zelf te stoppen. "Ik begon tegen Stoke en West Brom en als je het tegen doorsnee spelers moeilijk hebt, weet je dat je in de problemen zit", zegt Neville in gesprek met The Beautiful Game.

"Ik had er twee keer afgestuurd moeten worden en tegen Everton kostte ik het team punten. Toen ben ik naar Ferguson gegaan en heb ik gezegd: Ik ga je punten kosten, dit gaat niet werken en dit voelt niet goed. Ik ben even later gestopt. Ook al had ik nog twee maanden gevoetbald, in mijn hoofd was ik al weg. Ik wist na twintig minuten in de wedstrijd tegen Stoke dat dit mijn laatste wedstrijd voor United was. De fans zongen mijn naam, maar in de rust zat ik op het toilet en dacht ik alleen maar: ik wil dat dit nu stopt."

"Ik kwam nog wel naar de club, maar deed alsof ik geblesseerd was. Ik ben op 2 januari gestopt, maar het kwam pas in februari naar buiten. Ik schaamde me iedere dag bij de gedachte dat bij deze geweldige club er elke dag een gozer aan kwam zetten die niets meer dan een passagier was", aldus Neville, die negentien seizoenen in de hoofdmacht van United speelde.

Plaats een reactie

donderdag 2 maart 2017 om 22:27
Een icoon voor Man Utd.
Heel eerlijk van hem dat ie zo stopt met voetballen. Een held.
Vind ik leuk
John M. +3851
donderdag 2 maart 2017 om 23:42
Toen ik de titel las dacht ik dat Neville diarhee had.
Vind ik leuk
United +38667
donderdag 2 maart 2017 om 23:43
Je hebt veel voor United betekend! Geweldige speler.
Vind ik leuk
vrijdag 3 maart 2017 om 08:57
Was ook maar een middelmatige back...Heel wat jaren de bank warm gehouden tot E niks beters hadden in ManU
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws

Triest laatste United-jaar: "Op het toilet dacht ik: ik wil dat dit nu stopt"