Higler overtuigt Blom meteen: 'Garcia in geen velden of wegen te bekennen'

Higler overtuigt Blom meteen: 'Garcia in geen velden of wegen te bekennen'

03-03-2017 07:35
4

Dennis Higler was rap overtuigd van de overtreding van AZ-speler Levi Garcia. De videoscheidsrechter adviseerde daarom de goal van Stijn Wuytens in het bekerduel met SC Cambuuur twintig voor tijd af te keuren. Kevin Blom volgde dat advies.

Wuytens dacht donderdagavond matchwinner te worden, maar Blom keurde zijn doelpunt af op basis van de videoscheidsrechter. Teamgenoot Garcia had Cambuur-doelman Leonard Nienhuis geduwd.

"Ik heb even de tijd genomen om de beelden terug te zien, of het geen botsing was in plaats van een duw", zegt Higler tegen Voetbal International. "In de herhaling zag ik meteen dat het een duw was met twee handen, dus afkeuren."

Blom ging meteen mee in het besluit van zijn collega. Hij keek de beelden (een on-field review) niet terug. "Ik kon naar de zijkant gaan, maar Dennis was heel duidelijk", zegt Blom tegen FOX Sports. "Hij duwde de keeper met twee handen. Ik kon dat de spelers makkelijk uitleggen. De bewuste speler die de overtreding maakte was ook in geen velden of wegen te bekennen. Eén en één is dan twee."

Lees ook: AZ schakelt Cambuur in bizar bekerspektakelstuk uit na strafschoppen