Breuk voltooid: 'FC Twente kan van zijn salaris drie spelers onderhouden'

Breuk voltooid: 'FC Twente kan van zijn salaris drie spelers onderhouden'

03-03-2017 12:12
8

FC Twente heeft de voorbije jaren al flink opgeruimd. Op donderdag brak het ook met Kyle Ebecilio, één van de grootverdieners van de club. Hij mocht al weg, vond maar geen club en staat nu op straat. TC/Tubantia schetst de situatie pakkend.

Aan het einde van dit seizoen zou het contract van Ebecilio aflopen. Hij vertrekt nu al een paar maanden eerder, na vier jaar in Enschede. Hij kostte Twente veel geld. 'In Enschede kwam Ebecilio terecht in wat voorheen de 'gouden tijd' werd genoemd, maar de geschiedenis in gaat als de 'abnormale tijd'. Hij kreeg een salaris waar bij het huidige FC Twente drie spelers van kunnen worden onderhouden', schrijft de krant.

Aanvankelijk speelde de middenvelder nog geregeld. Het ging echter bergafwaarts met Ebecilio, die onder Alfred Schreuder uit de bocht vloog en onprofessioneel gedrag vertoonde. 'Groot was de opluchting toen hij in de zomer van 2015 werd verhuurd aan Nottingham Forest. Dat scheelde een jaar lang veel geld', stelt het dagblad. Nottingham wilde na een half seizoen van hem af, waarna Ebecilio nog bij ADO speelde.

Uit de huidige selectie van Twente zijn Nick Marsman, Sonny Stevens, Tim Hölscher en Kamohelo Mokotjo nog over van de grootverdieners. De verwachting is dat Mokotjo in de zomer een transfer maakt, terwijl de rest van de spelers uit contract lopen.