'Ik speelde alles, ook bij Oranje en Bayern München had belangstelling'

'Ik speelde alles, ook bij Oranje en Bayern München had belangstelling'

04-03-2017 07:20
7

Het huwelijk tussen FC Groningen en Hedwiges Maduro zit er zo goed als op. Er valt niks meer te lijmen. De voormalig middenvelder van onder meer Valencia, Sevilla en Ajax kwijnt nu weg op het tweede plan.

Bij Groningen speelden op een gegeven moment verdedigers op Maduro's plek. "Dan weet je: dit wordt 'm niet meer", begint Maduro in Het Parool. "Natuurlijk vind ik het momenteel moeilijk om mezelf te motiveren. Mijn situatie bij Groningen is uitzichtloos." Maduro wordt echter niet boos, geeft niet op.

Wedden

Meer odds

Hij is dan ook fel: "Mensen moeten niet denken dat ik er niets meer van kan. Dat ik achter de rest aanhobbel of zo. Geloof me: ik kan echt nog wel voetballen." Het kan raar lopen. "Van aanvoerder tot een speler die ze niet meer wilden en dat in amper een week tijd. Nogal een contrast, vind je niet? Weet je, het is overal hetzelfde. Voetbal is soms politiek."

Turning point
Daar heeft Maduro een treffend voorbeeld voor: "Groningen wil besparen op de salariskosten. Er moeten dus spelers van de loonlijst." Het kan verkeren, Maduro zit in een neerwaartse spiraal: Ajax, Valencia, Sevilla, PAOK en nu weg bij Groningen. "Dat de lijn naar beneden gaat, hè?"

"Een blessure in 2010 was het turning point van mijn carrière. Ik speelde alles bij Valencia en het Nederlands elftal en stond in de belangstelling van Bayern München. Tot ik mijn enkelbanden scheurde en ik vijf maanden moest revalideren. Het niveau dat ik vóór die blessure had, heb ik nooit meer aangetikt", besluit hij.