PEC Zwolle bezorgt Vitesse flinke kater na succesvolle bekerweek

04-03-2017 22:35
16

In de strijd tegen degradatie heeft PEC Zwolle zaterdagavond een cruciale thuisoverwinning geboekt op Vitesse. Het werd 3-1 voor de formatie van trainer Ron Jans. Mustafa Saymak, Nicolai Brock-Madsen en Danny Holla scoorden namens de thuisploeg.

Jans liet dit weekend nog weten dat PEC minimaal tien punten extra nodig heeft om lijfsbehoud veilig te stellen. Tegen Vitesse, dat eerder deze week de finale van de KNVB Beker bereikte, liet de nummer dertien van de ranglijst zien dat het eigenlijk veel te goed is om tegen degradatie te vechten.

In de eerste helft speelde PEC prima. Er vielen twee goals. Na tien minuten scoorde Saymak. Vanaf de rand van het strafschopgebied schoot de middenvelder knap raak. Bij de 2-0 van Brock-Madsen, acht minuten later, ging Vitesse-goalie Michael Tørnes niet vrijuit. De Deense spits won een luchtduel en kopte raak.

Vitesse bakte er in de eerste 45 minuten niet veel van, maar de gasten uit Arnhem kwamen goed uit de kleedkamer. De inhaalrace werd al vroeg ingezet door Ricky van Wolfswinkel, die na een slappe redding van PEC-doelman Mickey van der Hart raak schoot. Even later miste diezelfde Van Wolfswinkel een prima kans op de gelijkmaker. Uiteindelijk hield PEC de punten in huis. Holla knalde uit een vrije trap de 3-1 binnen. Door de zege klimt PEC over nummer twaalf NEC heen. Vitesse blijft achtste.