Lukaku blaast speculaties nieuw leven in: 'Ik heb de Champions League nodig'

Lukaku blaast speculaties nieuw leven in: 'Ik heb de Champions League nodig'

05-03-2017 08:35
1

Romelu Lukaku heeft de speculaties over een vertrek bij Everton nieuw leven in geblazen. De 23-jarige Belg claimt dat hij Champions League-voetbal nodig heeft om de laatste stap te zetten in zijn ontwikkeling.

Zijn zaakwaarnemer Mino Raiola kondigde al meermaals aan dat Lukaku zijn contract op Goodison Park gaat verlengen, maar de spits lijkt een slag om de arm te houden. Het Everton van manager Ronald Koeman staat momenteel zevende in de Premier League en is daarmee mijlenver verwijderd van de Champions League.

Wedden

Meer odds

Jamie Carragher vroeg Lukaku namens Sky Sports of hij al in de buurt komt van Robert Lewandowski en Luis Suarez, de absolute top. "Het is moeilijk om te vergelijken. Zij hebben de Champions League om zichzelf te laten zien. Dat zijn de topwedstrijden waar ik moet laten zien dat ik ook bij hen hoor. Ik heb een platform nodig waar ik mezelf kan laten zien, want ik blijf nu al vijf of zes seizoenen scoren in de Premier League. Ik zie mezelf zeker als één van de beste spitsen in de League en wil dat tonen op het grootste toneel."

Lukaku stelt nog iets meer aan zijn winnaarsmentaliteit te willen werken. "Elke spits moet dat randje hebben. Ze ontploffen als ze niet scoren of het team aan het verliezen is. Ik heb dat meer en meer. Vroeger zeiden mensen dat ik zonder beleving speelde. Ik heb dat wel, maar toon het niet te veel omdat ik heel veel nadenk over de wedstrijd. Soms laat ik de emoties komen en dat helpt mij."