Update: Bruma slaakt zucht van verlichting en heeft geen ernstig letsel

Update: Bruma slaakt zucht van verlichting en heeft geen ernstig letsel

Gepubliceerd: maandag 6 maart 2017 om 15:39ma 06-03-2017 om 15:39

Slecht nieuws voor Jeffrey Bruma. De verdediger van VfL Wolfsburg staat waarschijnlijk lang buitenspel met een knieblessure, die hij dit weekend opliep tegen Mainz (1-1).

Bruma probeerde in de zeventigste minuut balverlies van Riechedly Bazoer op te vangen, maar raakte daarbij geblesseerd. Hij werd in de tweede helft gewisseld door trainer Andries Jonker. "Het ziet er niet goed uit", aldus Jonker, sinds begin deze week hoofdtrainer in Wolfsburg, over de blessure van zijn verdediger tegen Kicker.

Maandag ondergaat Bruma een MRI-scan om de ernst van de blessure aan het licht te brengen. Jonker: "Het is honderd procent zeker iets met zijn knie. Hoe erg het is, is nog niet duidelijk. Het is in elk geval heel spijtig voor Jeffrey." Volgens Duitse media wordt rekening gehouden met schade aan de kruisband. Bruma is daardoor mogelijk maanden uit de roulatie.

Update 06/03, 15.38 uur: De blessure die Jeffrey Bruma heeft opgelopen, valt mee. Hij staat vanwege een verrekking van de banden in zijn linkerknie drie tot vier weken buitenspel. Aanvankelijk werd rekening gehouden met een veel langere afwezigheid. Uit een mri-scan kwam naar voren dat de schade meevalt. "Het is jammer dat ik de komende weken niet kan helpen, maar ik ben opgelucht dat het meevalt. Het had veel erger kunnen zijn. Ik heb veel geluk gehad", zegt Bruma op de clubsite. Hij mist waarschijnlijk wel de interlandperiode met Oranje en het duel met Bulgarije.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws