Feyenoord-middenvelder is reserverol beu: 'Ik wil meer spelen'

Feyenoord-middenvelder is reserverol beu: 'Ik wil meer spelen'

06-03-2017 19:12
6

Simon Gustafson is niet tevreden met zijn huidige reserverol bij Feyenoord. De 22-jarige Zweed kwam dit seizoen pas tot 28 minuten in de Eredivisie. Ook afgelopen weekend tegen Sparta (1-0) zat hij de hele wedstrijd op de bank.

"Het is verschrikkelijk saai. Ik denk dat niemand ervan houdt om lange tijd op de bank te zitten", laat Gustafson weten aan Fotbollskanalen. "Je wilt spelen, daarvoor ben je voetballer. Tegelijkertijd kunnen er maar elf spelen. We moeten professioneel blijven en het team steunen." Dat wil niet zeggen dat de middenvelder zich neerlegt bij de huidige situatie.

"Natuurlijk ben ik niet tevreden, vooral niet in deze fase van mijn carrière", aldus Gustafson. "Ik ben 22 jaar en moet spelen. Maar ik heb nog wel een contract tot 2019. Het is mijn plicht om er klaar voor te zijn op het moment dat ik mag spelen. Maar het is geen ideale situatie, nee." Van een vertrek kwam het in de winterstop evenwel niet.

Dat kwam met name doordat Feyenoord hem niet wilde laten gaan, geeft Gustafson aan. "In de winter waren wel wat buitenlandse clubs geïnteresseerd." De aanvallende middenvelder ziet een terugkeer naar Zweden of een verhuur niet zitten. Vertrekt hij komende zomer dus definitief? "Ik wil meer spelen, als dat hier niet kan, is het de beste oplossing. Maar het is aan Feyenoord."