Guardiola doet transferpolitiek uit de doeken: 'Vijf jongens een kans geven'

Guardiola doet transferpolitiek uit de doeken: 'Vijf jongens een kans geven'

07-03-2017 17:08
2

Manchester City lijkt de komende jaren niet van plan om astronomische bedragen te spenderen op de transfermarkt. Volgens manager Pep Guardiola richt de club zich vooral op jonge talentvolle spelers zoals Leroy Sané en Gabriel Jesus.

"We kopen spelers voor de lange termijn. Daarom zijn Leroy en Gabriel hier. Misschien halen we incidenteel een speler van 28 of 29 jaar als we op een bepaalde positie tekort komen. Hij kan er dan drie of vier jaar staan, maar hoe jonger de speler, hoe beter", aldus Guardiola in gesprek met Manchester City TV.

Wedden

Meer odds

De Spanjaard wil daarnaast de vruchten gaan plukken van de jeugdopleiding van The Citizens. "Volgens mij kan de club trots zijn. Ik ben onder de indruk van de jeugdopleiding. Er zijn vier of vijf spelers die we graag een kans willen geven. De fans willen ook graag jongens uit de eigen opleiding zien. Komende zomer zullen een aantal jongens bij de selectie komen."

Guardiola heeft een duidelijke reden voor het huidige beleid. "Mensen kunnen niet verwachten dat we met geld direct resultaten kunnen kopen. Het kost tijd om dingen te bereiken in het voetbal. Geld helpt misschien iets, maar geeft niet de doorslag."