'Koeman heeft nu geen trek in Barcelona, naam Cocu valt in bestuurskamer'

'Koeman heeft nu geen trek in Barcelona, naam Cocu valt in bestuurskamer'

08-03-2017 06:55
20

De naam van Phillip Cocu is bij FC Barcelona gevallen in de zoektocht naar een opvolger van Luis Enrique. Dat meldt De Telegraaf. De PSV-coach wordt niet als de grootste kandidaat gezien.

Volgens de krant is er in de bestuurskamer van Barcelona een lijst met mogelijke kandidaten gemaakt en ook Cocu staat daarop. De bestuurders zouden gemeld hebben dat het zeker niet uitgesloten is dat de Catalanen voor hem gaan. Bij de favorieten hoort de PSV-trainer echter niet.

Everton-manager Ronald Koeman wél. Maar volgens De Telegraaf wil hij nu niet het project-Everton verlaten. 'Koeman zal over een paar jaar heus oren hebben naar een baan bij Barcelona - als zijn vriend Pep Guardiola er terugkeert als voorzitter - maar nu komt de belangstelling te vroeg', schrijft de krant. 'Koeman is pas in het eerste seizoen van drie contractjaren bij Everton. Na de zomer wil hij eerst presteren met zijn zelfgebouwde ploeg.' Andere veelgenoemde kandidaten zijn Jorge Sampaoli, Arsene Wenger, Ernesto Valverde en Mauricio Pochettino.