Update: Vilhena niet akkoord met schorsing; huisjurist Feyenoord aan de bak

Update: Vilhena niet akkoord met schorsing; huisjurist Feyenoord aan de bak

08-03-2017 16:07
170

Tonny Vilhena dreigt de Klassieker met Ajax te missen. De aanklager betaald voetbal wil de middenvelder van Feyenoord voor drie wedstrijden schorsen naar aanleiding van zijn elleboogstoot in de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam.

Dat heeft de KNVB woensdag bekendgemaakt. De aanklager wil Vilhena vier wedstrijden schorsen, waarvan één duel voorwaardelijk. Dat betekent dat hij de wedstrijden tegen AZ (thuis), sc Heerenveen (uit) en Ajax (uit) zou moeten missen. In de titelstrijd zou dat een enorme domper voor de Rotterdammers zijn.

De aanklager, die dinsdag een vooronderzoek startte, vindt dat Vilhena bewust een elleboogstoot uitdeelde aan tegenstander Mathias Pogba. Feyenoord en Vilhena hebben tot woensdag 15.30 uur de tijd om te reageren, maar de verwachting is dat de Rotterdammers niet akkoord gaan. In dat geval mag huisjurist Joris van Benthem weer van stal worden gehaald. Hij zorgde er eerder voor dat diverse zaken bij de aanklager goed afliepen voor Feyenoord.

De zaak dient in dat geval donderdagavond in Zeist.

Update 16.07: Tonny Vilhena is niet akkoord gegaan met het schikkingsvoorstel van de aanklager, die de Feyenoord-middenvelder drie wedstrijden wil schorsen. De zaak dient donderdagavond om 20.00 uur voor de tuchtcommissie in Zeist. Huisjurist Joris van Benthem kan daardoor aan de bak.